Zdravé snacky

Foto: Shutter Stock

Poznáš to, sedíš pri kompe a snažíš sa učiť. Okrem toho, že odrazu je aj mucha na stene zaujímavejšia ako učivo, ti začne škŕkať v bruchu. Možno to chvíľu ignoruješ, no nakoniec aj tak prekutreš najtajnejšie z tajných zásob sladkostí a objavíš plechovku coly ešte od minulého Silvestra. Bingo! Funguje to ako chvíľková náplasť. Nie si hladný, zasa sa učíš a priateľsky koketuješ s muchou domácou sediacou na plagáte. No žalúdku sa máli. A tak iba pobehuješ po byte a hľadáš spásu v chipsoch alebo podobnej lahôdke.

To chce zmenu! Vymeň nezdravý junk food za chutné snacky a zostaň sýty. Máme pre teba hneď niekoľko jednoduchých receptov.

Foto: Martha Stewart

Bataty chipsy

Tieto sladké červené zemiaky sú zdravšou verziou klasických bielych – obsahujú viac vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Ako z nich pripraviť čipsy? Jednoducho!
Potrebuješ: 3 bataty, 3 PL oleja, soľ, papier na pečenie
Postup: Zemiaky ošúp, nakrájaj na plátky a daj na papier. Pokvapkaj olejom, osoľ a peč na 170 stupňov. Mňam!

Foto: Syrup and Biscuits

Ľadové banány

Ideálny snack na horúce dni. Táto sladká pochúťka je 100 % zdravá a plná vitamínov. Nakrájané kolieska banánu vlož cez noc do mrazničky a je to. Vždy, keď budeš mať chuť na sladkosť, tak bude poruke.

Môžeš si ich posypať kúskami čokolády alebo namočiť do arašidového masla. Fantázii sa medze nekladú.

Nanuky plné ovocia

Či už bude z jogurtu, čokolády alebo len čistého ovocia, nanuk je vždy správna voľba. Dopraj si marhuľový plný vitamínov a zažeň smäd aj hlad jednou ranou. Budeš potrebovať 3 marhule, šálku vody a zopár lístkov mäty. Ingrediencie vymixuješ a vzniknutý krém naleješ do formy. Ak máš doma formy na nanuky, tak si majster, ale postačí akákoľvek nádoba. Šup do mrazničky a dobrú chuť!

Foto: Reclaiming Yesterday

Čokoládové jablko

Táto kombinácia chutí ťa dostane. V hrnčeku roztop horkú čokoládu s troškou masla a namoč do nej jablko nakrájané na plátky. Veď v jednoduchosti je krása 🙂

Tak čo? Presvedčili sme ťa, že aj zdravé môže byť chutné?

Autorka: Radomíra Rajnohová